5 handlingar som gör dig lycklig i vardagen

Nästan alla oss strävar efter en lyckligare vardag. Att känna sig lycklig i vardagen handlar inte om att ha de senaste prylarna utan hur vi mentalt mår i vår vardag. Med dessa 5 enkla handlingar kan alla få en lyckligare vardag.

Ta hand om din hälsa

Träning frigör en massa endorfiner som gör oss lyckligare och minskar stressnivån i kroppen. Träning gör oss också piggare, starkare och får oss att äta hälsosammare. Vi blir inte bara fysiskt starka utan också mentalt starka och mår bättre.

Tacksamhet

Skriv regelbundet ner vad du är tacksam över. Att vara tacksam innebär att vi fokusera på det som är bra i vår vardag. Vi byter även fokuset från negativ tänkande till positivt tänkande vilket leder till en lyckligare vardag.

Acceptera

Ibland händer det saker i våra liv som är mindre roliga. Att acceptera jobbiga händelser innebär inte att vi tycker det som händer oss är okej utan vi väljer istället att sluta älta det som varit och börja fokusera på att hitta lösningar och går vidare. När vi accepterat våran situation kan vi också börja vara tacksam för det vi har.

Gör roliga saker

Detta kanske inte är en revolutionerande nyhet men ju fler saker vi gör som vi tycker är roliga ju lyckligare blir vi. Det behöver inte vara storslagna saker. Det kan handla om att ägna sig åt en hobby eller umgås med familj och vänner.

Återhämtning

Lika viktigt som det är att hitta på roliga saker, äta och träna bra så är det ännu viktigt att vi får tid för återhämtning. Slarvar vi med återhämtningen blir vi trötta och mindre motgångar kan känns hur stora som helt. Prioriterar vi tid för återhämtning laddar vi på med energi som gör att vi klara utmaningar lättare.

 

// Victoria

In min blogg Victoria Karlsson –  Kost och träning på ett enkelt sätt hittar du fler inlägg om livskvalité samt läsa om livsstilsdesign.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *