Ät lite mer vegetariskt – testa en god halloumisallad

Hälsa är så mycket och så många olika delar.
En stor bit är förstås vad man väljer att stoppa i sig. Att välja vegetariskt nån dag i veckan, är bra både för dig, miljön och framför allt finns det så oerhört mycket gott att äta, bara man vågar prova!
Prova en fantastiskt god, smakrik, vacker (för vi äter ju faktiskt med ögonen också) halloumisallad!

Smakrik halloumisallad

4 portioner

2 dl fullkornsbulgur
Bönmix (finns färdig på tetra, jag brukar ha ca 300 gram)
1 st grönsaksbuljongtärning
2 msk balsamvinäger
11 st soltorkade tomater i olja, ta en skvätt av oljan för att smaksätta salladen
1 dl bladpersilja (fryst funkar fint)
Lite olja att steka i
70 gram (1 påse) färsk spenat
Svarta oliver efter tycke och smak (blanda i salladen eller servera bredvid)
1 kruka basilika (färsk är godast och doftar dessutom ljuvligt)
1 pressad vitlöksklyfta
Salt och peppar
2 paket halloumi

På ungefär en kvart har du en vegetarisk lyxmiddag på bordet!
Börja med att koka bulgur med en grönsaksbuljongtärning och vinäger, koka enligt tiden på förpackningen.
Ta av spisen och låt svalna lite.
Skär tomaterna i små bitar och hacka bladpersiljan. Skär basilikan i mindre bitar.
Ta en stor skål och lägg i bulgur, oliver, bönor, örter, grönsaker och kryddor.
Stek halloumin i några droppar olja och blanda i sist i salladen.
Smaka av med salt, peppar och lite balsamvinäger.

Servera din halloumisallad med ett gott knäcke, gärna fröknäcke!
På min blogg hittar du receptet på ett jättegott fröknäcke med chiafrön.

Det här är en sallad som är godast när den är ljummen, men som absolut funkar att ha i matlådan dagen efter.

 

//Camilla

I min blogg “Camilla Lind – våga bli stark mitt i livet” hittar du mer inspiration om främst styrketräning, CrossFit och löpning.
Jag delar ofta med mig av mina träningspass och ibland slänger jag in recept som jag gillar extra mycket.
Välkommen att följa mig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *