Yoga hemma – tips på bra yogatjänster online

En av frågorna jag ofta är hur man bär sig åt för att yoga hemma. Och visst kan det kännas krångligt, osäkert och man kan vara rädd för att göra “fel”. Samtidigt är jag av åsikten att den yogan som blir av, den är rätt, oavsett hur. Och tro mig, det du föredrar idag behöver inte vara konstant om ett år. Men för att kanske göra tröskeln lite lägre för den som tvekar, men ändå vill, så ger tänkte jag ge dig tips på bra yogatjänster online om du är sugen på att yoga hemma.

Några bra yogatjänster online

Nätet svämmar över av yogatjänster, antingen i form av appar, eller portaler, eller gratistjänster på Youtube. Så exemplena nedan är bara några i ett myller som finns, och som jag själv tycker är bra yogatjänster online. Dessa har jag själv testat och tycker funkar bra för mig. Följ några av länkarna så hittar du om inte annat relaterade sidor, i fall du inte tycker att dessa funkar för just dig.

Yoga with Adriene

Adriene är en skön böna som inte tar yoga på alltför stort allvar. Hon har flera gratispaket på Youtube, exempelvis ett 30-dagarspaket med olika pass för varje dag. Olika längd, intensitet och svårighet. Filmerna är på engelska, men en hel del av dem är textade också, så det är lätt att hänga med om man har hyfsade kunskaper i engelska. Gratis, och ett bra ställe att börja om man letar efter bra yogatjänster online. Första dagen i 30-dagarspaketet hittar du här:

Yogatoday

Yogatoday är en engelskspråkig tjänst med riktigt vackra omgivningar i yogafilmerna. De allra flesta passen visas utomhus och det finns allt ifrån tekniktips till över timmeslånga pass att välja mellan. De släpper nya pass varje vecka och vissa av dem är gratis. Yogatoday är annars en prenumerationstjänst som kostar ca 120 kr i månaden (billigare om man köper årsprenumeration). Det här var den tjänst jag använde mest för några år sedan, och jag funderar på att gå tillbaka till den framöver, framförallt om jag får mer tid att utöva längre pass.

Yogobe

 Yogobe är en onlinetjänst som hyllas av många, och den har verkligen ett stort innehåll. Många olika instruktörer och pass på allt från 5 till 90 minuter. Det är en prenumerationstjänst som är dyrare än Yogatoday, men fördelen för oss här i Norden är att filmerna är på svenska (mestadels). Man kan också dra av prenumerationen för Yogobe på friskvårdskvitto, om man har sådant hos sin arbetsgivare. Nackdelen är att portalen är ganska svårnavigerad, och som nybörjare kan det vara svårt att veta var man ska börja och hur man hittar instruktörer man tycker om. Yogobe innehåller numera inte bara yoga utan även annan träning, och det finns också en webshop.

bra yogatjanster online

Cody App

Jag upptäckte CodyApp för något år sedan när jag började följa några av dem som har tjänster där på instagram. Även Cody är en betaltjänst, och den största fördelen med denna är att man köper en specifik s k Plan, som man sedan har obegränsad tillgång till över tid. Varje Plan kostar någon-några hundralappar och man väljer själv hur många man köper såklart. Ofta har de olika paket som man får bra pris på i perioder. Jag gillar Kerri Vernas och Kino Yogas program och har inte testat så många andra. Även denna är på engelska, och på Cody kan man faktiskt hitta det mesta inom fitness och yoga. Den finns även som app, vilket gör det lättare om man vill yoga hemma utan en stor datorskärm bredvid sig. Jag körde exempelvis Kerri Vernas meditationer på morgonen ett tag, och då var det smidigt att bara ha telefonen med lurar i och lyssna på.

Dessa är mina fyra bästa tips på bra yogatjänster online, men säkerligen finns det många fler. Instagram är en guldgruva inom yoga, och där kan man också hitta yogautmaningar att delta i (som ofta är välgörenhetsrelaterade). Jag använder dessa ibland som ett sätt att få mer rutin på mitt yogande och för att lära mig mer om olika positioner. Ibland är jag helt enkelt tvungen att kolla upp mer kring teknik och liknande för att få till något vettigt. Vill du läsa mer om yoga, eller om friluftsliv, skidåkning och träning, så kolla gärna in hos mig på Lite Längre!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *